На Рівненщині лікар вимагав у жінки з інвалідністю гроші за підтвердження діагнозу

фото - ілюстративне/відкриті джерела

У Рівненській обласній прокуратурі розповіли про результати у сфері протидії корупції та роботу правоохоронних органів у бюджетній галузі.

У цьому році повноважені органи у сфері боротьби з корупцією направили до суду 332 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, з яких розглянули більше сотні справ. За результатами судових рішень у бюджет стягнули 136 тисяч гривень.

До відповідальності притягнули близько сотні депутатів різних рівнів, кілька присяжних та працівників поліції. Найбільше порушень пов’язані з несвоєчасним поданням декларації.

Цьогоріч на Рівненщині направили до суду 76 кримінальних проваджень у сфері протидії корупції. Серед фігурантів – вісім працівників поліції, керівник управління рибохорони області, двоє працівників пенітенціарної системи, працівник лісової охорони, керівники ОТГ, приватних та комунальних підприємств, лікарі та депутати.

– Є правопорушення, які викликають суспільний інтерес в силу того, що вони носять цинічний характер. Зокрема, лікар медичної установи вимагав у 26-річної жінки-інваліда з дитинства грошові кошти, щоб підтвердити факт інвалідності і надати можливість отримати соціальні виплати. Аналогічна ситуація була і стосовно одного з керівників медико-соціальної експертизи. Був випадок, коли за інвалідність вимагались кошти. Ці справи направлені до суду і на даний час проходить судовий розгляд, – розповів керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.

Викрили також недобросовісного забудовника, який будував навчальний заклад в одному з районів Рівненщини та здійснив розкрадання бюджетних коштів на суму 400 тисяч гривень. Прокуратурою області виявлено також системні порушення при закупівлі газу дитячим дошкільним закладам. Таких випадків зафіксували дев’ять.

Читайте також