На Рівненщині лікарні першої і другої хвилі завантажені на майже 50 відсотків

На Рівненщині у медичних закладах, які борються із CОVID-19, завантаженість складає майже половину від усієї кількості ліжок. 

Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник.

Зокрема, за словами чиновника, у Рівненській області планують розширити ліжковий фонд у медзакладах першої та другої хвилі.

"На сьогодні у нас загальна завантаженість ліжкового фонду закладів першої хвилі з урахуванням Здолбунівської та Гощанської лікарень складає 49%. Серед них - 36% пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 і 13%, які перебувають з ознаками хвороби, але діагноз не верифікований. На сьогодні у нас завантажені 10% інфекційних ліжок у Гощанській лікарні. У Здолбунівській ЦРЛ 5% - це перепрофільовані ліжка, 85% - інфекційні ліжка, а у відділенні інтенсивної терапії завантажено 83% ліжок", - повідомляє пан Вівсянник.

Начальник управління охорони здоров'я зазначив, що Міністерством охорони здоров'я було дано доручення розширити ліжковий фонд медичних закладів першої і другої хвилі до 30%.

"Сьогодні ми вивчаємо питання можливості розширення ліжкового фонду, тому що загальна кількість ліжок першої-другої хвилі складає 25,6%", - додав Олег Михайлович.

Читайте також