На Рівненщині ліквідували майже десяток організованих злочинних груп

На спільній нараді у прокуратурі Рівненської області обговорено шляхи протидії тяжким і особливо тяжким злочинам, а також організованій злочинності

У прокуратурі Рівненської області відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан  протидії тяжким і особливо тяжким злочинам, виявлення та документування злочинної діяльності організованих груп і злочинних організацій на території регіону.

В заході взяли участь заступники начальників управлінь СБУ в Рівненській області, захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції України, Рівненського управління ДВБ Національної поліції України, Поліського управління кіберполіції Національної поліції України, слідчого управління Головного управління  Національної поліції в Рівненській області, а також працівники регіональної прокуратури та керівники місцевих  прокуратур.

Відкриваючи нараду, її головуючий – заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан зазначив, що правоохоронні органи упродовж поточного року активізували протидію злочинності та корупції на території області. Вжиті заходи дали позитивний результат. Так, на території регіону відмічається покращення  криміногенної ситуації, рівень злочинності нижчий, ніж в середньому по державі. У поточному році вчинено на 10,8% менше злочинів, ніж торік. Спостерігається зменшення  кількості кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, власності, злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, а також у підлітковому середовищі. 

До суду скеровано більше обвинувальних актів, в т.ч. майже удвічі – у корупційних провадженнях. Знешкоджено 9 злочинних організованих груп, одна з яких – з корумпованими зв’язками.  

Водночас, як відзначено учасниками наради, поряд із здобутками, мають місце окремі прорахунки в організації діяльності правоохоронних органів, які потребують вжиття додаткових заходів щодо усунення негативних тенденцій.

Особливо з акцентовано увагу присутніх на необхідності активізації  протидії незаконному обігу зброї, профілактиці рецидивної, а також групової  злочинності. Малоефективною є протидія злочинам в організованих їх проявах у сфері містобудування, земельних, бюджетних правовідносин, грального бізнесу, банківській системі, а також пов’язаних із розбійними нападами та рейдерством.

Заступник прокурора області Мирослав Пацкан націлив усіх  присутніх працівників правоохоронних органів переорієнтувати роботу задля ефективного виявлення та припинення суспільно небезпечних діянь на пріоритетних сферах, а також тяжких і особливо тяжких злочинів, в т.ч. вчинених організованими групами.

За результатами спільної наради узгоджено комплекс заходів, спрямованих на подолання негативних тенденцій у структурі злочинності в області.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також