На Рівненщині лісівники доводили активістам, що зрубують дерева легально

Сьогодні в Костопільському районі між активістами і лісівниками виник конфлікт щодо вирубки дерев. В обласному управлінні лісового господарства повідомили, що лісівники ДП «Костопільське лісове господарство» довели, що санітарно-вибіркова рубка, яку вони провели в 73 кварталі Костопільського лісництва, відповідає всім законодавчих вимогам.

"Одним з місцевих активістів на власний розсуд вирішив, що лісівники незаконно зрубали дерева. І ось уже кілька місяців скаржиться на дії лісівників. Правомірність дій лісівників ДП «Костопільський лісгосп» підтвердили фахівці ДСЛП «Рівнелісозахист», не знайшли порушення в роботі лісівників і правоохоронці. Однак окремі «активісти» з Костополя продовжують «розхитувати» ситуацію навколо рубки в 73 кварталі Костопільського лісництва. Цього разу покликали на допомогу колег з Волині, які представляють «Авто Євро Силу». Спільно з лісівниками вони ще раз переглянули документи на проведення санітарно-вибіркової рубки, перерахували пеньки на ділянці, зрештою і представник «Авто Євро Сили» з Волинської області Валентин Федорук погодилися, що порушень у діях працівників Костопільського лісгоспу не вбачає.

На сьогодні вся інформацію про санітарні заходи, які відбуваються в держлісфонді Рівненської області, про рубки, які проводять держлісгоспі знаходяться у вільному доступі і її можна знайти на сайті облуправління. Усі спроби «псевдоактивістів» безпідставно очорнити репутацію працівників лісового господарства – це спроба дестабілізувати ситуацію в лісовому господарстві і перешкодити роботі державної лісової охорони, яка останнім часом активізувала і посилила роботу з лісопорушниками і лісокрадами", - зазначили в обласному управлінні лісового господарства. 

Читайте також