На Рівненщині майже 400 людей порушили міграційне законодавство

Нагадаємо, з 16 березня по 31 травня в Рівненській області триває операція "Мігрант", пише Патрульна поліція Рівненської області

10 травня патрульні поліцейські спільно з першим заступником начальника УДМС України в Рівненській області та завідувачем сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворенню УДМС взяли участь в звітній зустрічі по відпрацюванню операції «Мігрант».

Метою цієї операції є контроль за виконанням законодавства в міграційній сфері, виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства, а також попередження інших правопорушень. На жаль, не всі іноземці, які проживають, навчаються та ведуть бізнес на території України, дотримуються законів. Тому поліцейські роблять усе можливе, аби ці порушення мінімізувати.

З початку проведення заходів рівненські патрульні виявили 380 порушень адміністративного законодавства за участю іноземців, з них – 9 за ст.203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) КУпАП та 5 – за ст.205 (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) КУпАП.

Шановні громадяни, просимо вас із розумінням ставитися до зазначених заходів. Ми працюємо, щоб ви почувались у безпеці.

Читайте також