На Рівненщині майже 670 родин скористалися послугою «Муніципальної няні»

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Майже два мільйони гривень отримали сім’ї Рівненщини, які оформили договір із муніципальними нянями. Така послуга діє з початку року, зазначають у Рівненській ОДА. 

Якщо родина наймає для догляду за своєю дитиною віком до трьох років няню, має можливість скористатися фінансовою підтримкою від держави. Щомісяця на компенсацію послуг для родин держава нараховує кошти у сумі 1626 гривень.

Як повідомляють у департаменті соцзахисту населення Рівненської ОДА, найбільше звернень за компенсацією послуги подано в Костопільському, Зарічненському районах та містах Рівне і Вараш.

Для того, щоб скористатися соціальною допомогою за проектом «Муніципальна няня» жителям області необхідно звернутися до місцевих органів соціального захисту.

Така соціальна допомога автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

Компенсація за послуги няні не скасовує декретні виплати та відпустку з догляду за дитиною. Також залишаються інші соціальні пільги та виплати, які отримує родина.

Читайте також