На Рівненщині майже на 600 млн грн більше, ніж торік, сплатили соціальних внесків

Фото - ілюстративне

Головним управління ДПС у Рівненській області  за дев’ять місяців  2019 року забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на рівні 4 млрд. 5 млн. гривень. Цьогорічний показник перевищує минулорічну суму сплати єдиного внеску за аналогічний період на 598 млн. гривень. Про це повідомила  в.о. начальника Головного управління  ДПС у Рівненській області Надія Друзюк.

Податківці звертаються до всіх роботодавців, що ухиляючись від офіційного укладання трудових відносин, виплачуючи заробітну плату «в конвертах», роботодавець фактично позбавляє працівника захисту, своїх трудових прав. А це і право на основну та додаткову відпустки, і на оплату лікарняного, на отримання допомоги при травмуванні у разі нещасного випадку на виробництві, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, отримання допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу та безліч інших.

А головне – через несплату єдиного соціального внеску і податків наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії за віком, через інвалідність та в інших випадках, передбачених законодавством, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Адже зарплати в «конвертах» є, а пенсій у «конвертах» немає.

Читайте також