На Рівненщині медики, які допомагали пацієнтам з COVID-19, отримали доплати до зарплат

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник розповів на якому етапі знаходяться виплати для медиків у розмірі 300% у Рівненській області.

Нагадаємо, що виплати отримають працівники медичних закладів, які надавали допомогу хворим на коронавірус, а саме:

  • Сарненська ЦРЛ, яка пролікувала 13 пацієнтів з 26 березня,
  • Центральна міська лікарня міста Рівного, яка пролікувала 2 пацієнти,
  • екстрена медична допомога, яка надавала медичну допомогу 28 пацієнтам з підтвердженим діагнозом коронавірус.

З 85 мільйонів субвенції, яку отримала від держави Рівненська область, 17 млн гривень виділено на доплату до зарплат закладам охорони здоров’я вторинної та третинної ланки.

«Сесією обласної ради для екстреної медичної допомоги передбачені кошти – 1,6 млн гривень. Нами, відповідно до постанови Кабінету Міністрів, було враховано потребу двох опорних закладів першої лінії. Проведена доплата у сумі 1 млн 80 тис. на центральну міську лікарню Рівного і 950 тисяч гривень на Сарненську ЦРЛ. Відповідно до розрахунків поданих керівниками лікувальних закладів, розрахунок за березень проведено у цих закладах з усіма працівниками. Крім того, з місцевого бюджету дофінансовано понад 2,1 млн грн. за березень і квітень", - повідомив пан Вівсянник.

Тобто, на даний час за березень обласною та місцевою владою проведено повний розрахунок з медичними працівниками, які надавали допомогу пацієнтам з COVID-19.

Читайте також