На Рівненщині місцеві бюджети отримали 366 млн. грн. податку на землю

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Протягом січня-вересня 2019 року від власників землі та землекористувачів до місцевих бюджетів області надійшло понад 366,3 млн. грн. плати за землю. У порівнянні із аналогічним періодом минулого року  сума надходжень збільшилася на 96,7 млн. грн. про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Вагому частку надходжень плати за землю сплатили власники земельних ділянок, часток (паїв) та землекористувачі - юридичні особи. Від них до бюджету надійшло – 307 млн. грн. Водночас від фізичних осіб до місцевих бюджетів протягом дев’яти місяців надійшло 59,6 млн. грн.

«Оскільки податок на нерухоме майно поповнює місцеві бюджети, то нашим спільним завданням з органами місцевого самоврядування є забезпечення повноти сплати належних бюджету сум та недопущення формування податкового боргу. Зокрема, від активної позиції лідерів територіальних громад залежить, чи отримають бюджети додаткові надходження». – зазначила  в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк.

Найбільші надходження отримали місцеві бюджети Рівненського району – 70,1 млн.грн., міста Рівне – 63,5 млн.грн., Дубенського району  34 мільйонів гривень.

Головне управління ДПС у Рівненській області

Читайте також