На Рівненщині місту повернули пожежне депо

фото ілюстративне

Прокуратура захистила у суді майнові інтереси територіальної громади м. Дубно щодо користування пожежним депо

Судом підтверджено правову позицію та законність позовних вимог прокуратури області, визнано незаконним рішення органу місцевого самоврядування та недійсним договір купівлі-продажу пожежного депо загальною площею  майже 300 кв м, вартістю 187 тис гривень.

Йдеться про один із об’єктів нерухомості майнового комплексу колишнього військового містечка на вул. Семидубській, який у 2009 році був прийнятий у комунальну власність виключно для забезпечення потреб територіальної громади м. Дубно, однак у подальшому на підставі незаконного рішення органу місцевого самоврядування відчужений та переданий у власність фізичної особи.

Прокуратурою доведено, що рішення Дубенської міської ради про включення пожежного депо до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, а також укладений у 2013 році між нею та фізичною особою договір купівлі-продажу суперечать вимогам постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів України, якими встановлено заборону на приватизацію даного об’єкта. 

З метою захисту державних інтересів та майнових прав територіальної громади, а також скасування незаконних рішення та правочину Дубенської міської ради, прокуратура Рівненської області пред’явила позовні вимоги до суду, які задоволено.

Таким чином, за втручання прокуратури Рівненської області, даний об’єкт нерухомості залишиться у комунальній власності територіальної громади.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також