На Рівненщині мобільна гінекологічна бригада обстежила майже тисячу жінок

На Рівненщині мобільна гінекологічна бригада проконсультувала вже майже тисячу жінок.

Про це інформують у Рівненській ОВА.

Такі прийоми проводить обласний перинатальний центр в межах програми репродуктивного здоров’я населення. Мобільні медики виїжджають в фельдшерсько-акушерські пункти та амбулаторії первинної ланки медичної допомоги. Також проводять обстеження жінок в спеціалізованому автомобілі швидкої допомоги.

За інформацією директорки центру Вікторії Єнікеєвої, вже оглянуто майже тисячу жінок, при цьому здійснено лише 38 виїздів. Графіки охоплюють всю Рівненську область. Мобільна бригада складається з лікарів: акушер-гінеколога, терапевта, мамолога, уролога, ультразвукової діагностики.

Медики проводять скринінг населення на різні захворювання, а також виявляють різні патології.

Нагадаємо, що в грудні минулого року перинатальний центр отримав автомобіль швидкої допомоги від благодійного фонду інституту розвитку сім’ї та дитини (UNFPA-фонд народонаселення від ООН) за сприяння першої леді України Олени Зеленської. Він оснащений сучасною медичною технікою: УЗД-апаратом, фетальним монітором, апаратом штучної вентиляції легень, тонометером, глюкометром, кардіографом, дефибрилятором, пульсоксиметером та генератором на випадок відсутності електроенергії.

Читайте також