На Рівненщині модернізують профтехосвіту

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

За кількістю навчально-практичних центрів Рівненщина лідирує серед регіонів України. Область має 24 НПЦ. Днями у Рівному запрацювала лабораторія інноваційних харчових технологій, де готуватимуть кухарів 5 розряду з усієї України. Про це інформує пресслужба Рівненської ОДА.

«Рівненщина реалізує стратегію на перекваліфікацію працівників. Адже нам важливо розвивати ті галузі, які дають ріст цілого регіону. І професійна освіта - одна із таких сфер. Навчально- практичні центри напряму пов’язані із нашими високими показниками ефективності ринку праці», - розповіла заступник начальника  відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Рівненської ОДА Олена Полюхович.

Вона додала, що вперше сфера професійно-технічної освіти отримала увагу на найвищому рівні держави, що і надалі буде великим стимулом для модернізації профтехосвіти Рівненщини.

У 2021 році МОН оновить інфраструктуру у закладах професійної освіти. Цьогоріч місцеві бюджети отримають 150 млн грн на створення навчально-практичних центрів сучасної профтехосвіти.

Читайте також