На Рівненщині м`ясопереробний завод отримав сертифікат "халяль"

Забійний комплекс великої рогатої худоби, який нещодавно відкрили у селі Великий Мидськ, що на Рівненщині, відповідає вимогам стандарту "халяль". Такий висновок зробили експерти центру сертифікації, які проінспектували потужності "Халяль компані". Тож тепер продукцію можуть експортувати в ісламські країни. 

За словами керівника проекту Сергія Марчука, одержаний сертифікат підтверджує те, що технологічний процес відповідає канонічним вимогам ісламу (Шаріату). Крім того він додав, що при підготовці експорту яловичини у ісламські країни буде присутній представник центру сертифікації. 

Також додав, що крім закордонних ринків є запит на "халяльну" продукцію і в Україні, зокрема серед ресторанного та готельного бізнесу, а також серед мусумальман, які живуть в Україні та туристів з ісламських країн. 

Нагадаємо, в проект вклали 71 мільйон гривень турецьких інвестицій. За зміну комплекс може виготовляти до 10 тонн м'ясної продукції. ТОВ "Халяль компані" було створене 2015 року. Його засновником є колишній голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ. 

 

Читайте також