На Рівненщині на ділянці, де повинні були будувати житло, випалювали деревину

У одному із населених пунктів Рокитнівського району на підставі ухвали суду було проведено обшук житлового господарства. Про це повідомли у прокуратурі Рівненської області.

У результаті обшуку було вилучено 4 піролізні печі для випалювання деревного вугілля та 14 тонн деревного вугілля, частина якого знаходилась у печах, а інші - запакована у поліетиленові мішки.

Ділянка землі, на якій розміщені печі, за цільовим призначенням мала використовуватись для житлової та громадської забудови. Крім того, власник землі не зареєстрований як ФОП, не має дозволів на викиди в атмосферне повітря, не дотримується вимог пожежної безпеки. Також, за правилами, біля такого виробництва має розташовуватись пожежна водойма, якої нема. Відсутні також місце для відходів і пожежобезпечний склад. 

Власник не має документів на піролізні печі, сировину (дрова твердих порід) та технічного паспорту на кожну бочку, сертифікату її відповідності для використання.

Цим займаються прокурори Рокитнівського відділу. Усе знайдене вилучено, вирішується питання накладення арешту на це майно.

Читайте також