На Рівненщині начальника РДА звільнили з посади через дружину

На Рівненщині звільнили з посади начальника відділу освіти освіти, молоді та спорту Гощанської районної державної адміністрації Олексія Савоніка через дисциплінарне порушення та конфлікт інтересів, що мають ознаки корупції. Про це повідомили у Рівненській обласній прокуратурі.

Так, виявилося, що дружина цього чиновника Савонік Галина працює директоркою Горбаківського навчально-виховного комплексу "Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" Гощанської районної ради, про що не повідомив голові РДА, а це суперечить вимогам Закону України «Про запобігання корупції». Таким чином, оскільки дружина держслужбовця безпосередньо у своїй роботі підпорядковується чоловікові - начальнику відділу освіти, виник конфлікт інтересів. Ба більше, у прокуратурі також встановили факти дисциплінарних порушень чиновника, адже він лобіював і допомагав, використовуючи своє службове становище, своїй дружині-директорці задля її користі та навіть виписав їй премію, про що свідчить відповідне розпорядження.

Таким чином, у прокуратурі провели службове розслідування та відкрили дисциплінарне провадження щодо Олексія Савоніка, внаслідок чого чоловіка звільнили з посади начальника відділу освіти Гощанської РДА.

Читайте також