На Рівненщині нарешті добудували новий корпус школи

http://www.rv.gov.ua

Після 5 років відновили будівництво нового корпусу школи Старого Села, що на Рокитнівщині

Вже за декілька тижнів учні початкових класів перейдуть з маленьких тісних приміщень у просторі нові класи.

За словами начальника відділу освіти Рокитнівської РДА Михайла Кузьмича, половина населення Старого Села це діти. Народжуваність тут щороку зростає, а місцева школа переповнена удвічі.

«У 2011-2013 роках до існуючого навчального закладу добудували три поверхи. Провели комунікації, встановили вікна та облаштували покрівлю. Втім, за браком коштів будівництво нового корпусу було призупинено», - зазначає Михайло Кузьмич.

Сьогодні діти навчаються у різних приміщеннях. У головному корпусі розмістилися учні середніх та старших класів. Початківці та дошкільнята туляться в інших старих приміщеннях. Не розраховані на велику кількість дітей їдальня та спортивний зал. У добудованому приміщенні облаштують додаткові 15 просторих класних кімнат. Це дасть змогу перевести початківців зі старих приміщень у новобудову, а останні переобладнати для дошкільнят.

Класні кімнати та коридори декорують, розмальовують та роблять привабливими.

«Наше Полісся славиться своїми багатодітними сім’ями. Родини, де виховують по п’ять і більше дітей, тут не рідкість. Тому особливу увагу приділяємо розвитку сільських територій, особливо на півночі області. Ми подали проект добудови на конкурс Державного фонду регіонального розвитку, в результаті чого отримали підтримку у 10 мільйонів гривень. Ще понад мільйон виділили з місцевого бюджету», - розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також