На Рівненщині нацгвардійці потішили діток з реабілітаційного центру (ФОТО)

Тучинський навчально-реабілітаційний центр, що розташовується за 30 км від Рівного, – особливий заклад, адже тут виховуються діти, обділені батьківською увагою. Саме до них завітали військовослужбовці рівненської військової частини 3055 2 Галицької бригади Нацгвардії. З наймолодшими вихованцями закладу вони читали казку «Ріпка» та інтерпретували її в ролях, а ще гралися, пригощалися солодким печивом та проводили фізкульт-хвилинку.

- До нас ще ніколи не приїздили військовослужбовці, - зізналася директор Тучинського НРЦ Тамара Мичак, зустрічаючи нацгвардійців на порозі закладу. – Тим більше з такою метою – просто погратися з дітьми, провести з ними час, приділити увагу. Це дуже важливо для наших вихованців.

Діти 5-річного і 6-річного віку щиро зраділи зустрічі з військовими. Натомість останні спершу трішки зніяковіли, адже ніколи до цього їм не доводилося читати казок для такої великої і допитливої публіки. Проте вже після першого абзацу казки «Ріпка», прочитаного 20-річним військовослужбовцем строкової служби Остапом Малашівським, щире зацікавлення дітей розрядило обстановку. Тож військовослужбовці спершу прочитали казку, а потім і показали її. Дійовими особами були вони та самі дітки, які самотужки обрали собі ролі.

- У мене ще немає сім’ї і сьогодні я зміг відчути себе в ролі батька, - зізнається нацгвардієць Малашівський. – Діти вразили мене своїм оптимізмом і відкритістю, готовністю гратися, спілкуватися. Так обстановка дуже заряджає тебе позитивом. Я би приїхав сюди ще не раз почитати казки та просто побавитися з малечею.

Після читання казок із старшою групою дошкільнят, військовослужбовці завітали до середньої та наймолодшої групи із солодощами, які привезли в подарунок. Тут вони розповіли, хто вони такі і послухали віршики від дітей. А ще провели коротку хвилинку фізкультури, відтискаючись від підлоги та присідаючи з дітьми на руках.

- Це дуже добре, що зустріч із нацгвардійцями пройшла саме у такій формі, - відзначає Тамара Мичак. – Ми тоді дійсно розуміємо, що армія – з народом. Діти не бояться солдат, а тому, підрісши, вони не боятимуться йти служити. Вже зараз чимало наших випускників підписують контракт із ЗСУ та Нацгвардією. Ми у свою чергу постійно допомагаємо військовослужбовцям, плетемо сітки, збираємо кошти на протезування бійців. Маємо два прапори, привезені зі Сходу з підписами бійців. Це сприяє вихованню патріотизму в наших дітях.

Зустріч військовослужбовців НГУ з вихованцями Тучинського навчально-реабілітаційного центру – лише перший крок. Віднині військова частина 3055 започатковує акцію «Казкові читання» з вихованцями закладів інтернатного типу. Щомісяця нацвагрдійці виїздитимуть в один з таких закладів Рівненщини на зустрічі з дітьми.

Читайте також