На Рівненщині навчатимуть зварюванню на сучасному обладнанні (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

У Квасилівському професійному ліцеї, що на Рівненщині, відкрили Центр сучасних зварювальних технологій

Нині у закладі навчаються понад 130 учнів за спеціальністю електрозварювальник. Тепер вони можуть отримати не лише теоретичні знання, а опанувати професійні навички. При чому відтепер – на сучасному обладнанні європейського рівня.

«Обладнання виготовлене в Австрії. Аналогічне можна побачити на наших сучасних підприємствах. Тому наші учні будуть добре підготовленими та конкурентноспроможними на ринку праці. Це вигідно для обох сторін – як майбутнім працівникам, так і підприємцям. Адже молодим фахівцям не потрібно буде перекваліфіковуватись, а бізнесмену – затрачати кошти на навчання  працівника», - розповідає директор закладу Олександр Савчук.

2 мільйони 700 тисяч гривень з державного, понад 400 тисяч з обласного бюджету та ще 200 тисяч гривень ліцею – саме стільки коштів інвестували у новий центр. Серед обладнання – апарати ручного зварювання, автоматичні та напівавтоматичні зварювальні машини. Окремо необхідно виділити плазморіз з програмним керуванням, завдяки якому здійснюються усі новітні надписи на металі.

Загалом облаштували півтора десятка робочих місць для практичних занять.

Педагогічний колектив ліцею переконаний, що попит на спеціальність є, втім зі створенням галузевого центру він зросте в рази. Передусім завдяки новітньому устаткуванню, що дозволятиме вивчити всі аспекти електрозварювання в одному закладі.

За словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, на сьогодні ринок праці України як ніколи потребує кваліфікованих працівників робітничих професій:

«Це вже 13-ий такий навчально-практичний центр на Рівненщині. Для молоді це хороший досвід та можливість випробовувати оновлене устаткування. Таким кваліфікованим фахівцям на підприємствах створюються комфортні умови, підвищують заробітні плати. Це добре, адже тоді працівники думають не про те, як поїхати за кордон на заробітки, а працювати в Україні й думати про майбутнє», - наголосив Олексій Муляренко.

Майстер - клас «Аргонно-дугове зварювання» провели для бажаючих. Спробував зварити декілька швів і голова ОДА Олексій Муляренко (на фото). 

Більше фото - на сторінці Рівненської обласної державної адміністрації у мережі FB

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також