На Рівненщині навчають майбутніх трактористів

МАЙБУТНІ ТРАКТОРИСТИ СІДЛАЮТЬ«МЕТАЛЕВИХ КОНЕЙ»У РІВНЕНСЬКИХ ГОСПОДАРСТВАХ

Виробниче навчання слухачів Олександрійського навчального відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості , що опановують професію тракториста-машиніста категорії А2,відбувається на базах роботодавців – партнерів навчального закладу. За словами старшого майстра Ірини Танасюк, керівники агрофірм радо прийняли у свої колективи майбутніх кваліфікованих трактористів, доручили їм відповідальні ділянки робіт, закріпили за кожним досвідченого наставника. Планову перевірку проходження виробничої практики слухачами Олександрійського навчального відділеннявона провеларазом із майстром виробничого навчання Павлом Поліщуком.

Вособливому агроосередку – Державному підприємстві «Дослідне господарство «Тучинське»  Науково-виробничого центру «Соя» Національної Академії аграрних наук України» у с.ТучинГощанського районупідвищують кваліфікаціюслухачі  Дмитро Вознюк та Віктор Стадник. Керівник практики Сергій Мругсхвально відгукується про трактористів, зауважує, що ті старанні, ініціативні та добре дбають про техніку.

У ТзОВ-фірмі «Агро –Трак», що у с. Тесів Острозького району, здобувають професійні навички майбутні трактористи Руслан Бакунець,Валентин Жук, Ярослав Іванов,Олексій Коробчукта Володимир Федоров. Керівник практики  інженер Володимир Самолюкнапівжартома зауважив: «На цих хлопцях фірма тримається!..». І це приємно, адже трактористи відповідально працюють в режимі реальних умов, оперативно виконуючи роботу машиністів.

На базі партнера навчального закладу ТзОВ СГП «Імені Воловікова», що у с.ГорбаківГощанського району, здобувають професійні навички та підвищують професійну кваліфікацію слухачі Юрій Ткачукта Назар Брончук. Керівник практики, інженер-механік  В’ячеслав Божокзадоволений трактористами та наголошує, що сучасний «Робітник фермерського господарства» -укрупнена професія, у якій важливо якомога більше практикуватися, здобуваючи універсальні знання і вміння.

Успішно влився у колектив ТзОВ «Агродрузі», що у м.Рівне,і слухач за професією «Робітник фермерського господарства»Назар Кічук. Його наставник, керівник практики Сергій Варщикзадоволений роботою і прагненням навчатися свого колеги-початківця.

РЦПТО ДСЗ в цілому та представники Олександрійського навчального відділення, зокрема, налагодили чудові комунікації із роботодавцями, вивчають їх потреби, дослухаються до побажань та оперативно реагують на нові завдання сільськогосподарської галузі з питань кваліфікованого персоналу. Так, ТзОВ фірма «Агро –Трак»по закінченні навчання працевлаштує своїх практикантів уже як кваліфікованих робітників. Отримують пропозиції від роботодавців і інші трактористи.

Читайте також