На Рівненщині назвали райони, які не справляються із призовом

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У Рівненській ОДА під час щоденного брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін зазначив, що указ президента та постанову Кабміну про щорічний призов на військову службу до ЗСУ ніхто не відміняв. 

«У області є планове завдання з резервом – 670 осіб. Ми провели уже два онлайн засідання призивних комісій. Було заслухано голів адміністрацій. У нас є ряд запитань і до роботи медичних комісій, і до режиму підготовки та підбору призовників. Сьогодні для того, щоб потенційного призовника відправити у війська – треба проводити ПЛР-тестування чи ІФА-тестування. Ці речі активно відпрацьовуються управлінням охорони здоров'я. Ми знайшли як мінімум два рішення цього питання, для того, щоб було комфортно працювати. Військові та медики поінформовані", - повідомив перший заступник.

Наразі у Рівненській області завдання для першої відправки виконано на 81%. Підготовлено 231 людину. Сергій Подолін зазначив, що розслаблятись не можна, адже це люди, які відібрані та придатні для проходження служби. Але їх ще потрібно доставити на призивний пункт.

"Що стосується роботи районів, хочу підкреслити, що не всі райони якісно виконують завдання по призову. Хоча, всі ми знаходимося у рівних умовах", - прокоментував Подолін.

Райони, які недопрацьовують: місто Рівне (6,7% від планового завдання), Рівненський район (13,3%), Сарненський район (18,3%), Рокитненський район (19,1%), Радивилівський район (25%), Володимирецький район (27%), Демидівський (28%), Костопільський (34,1%), місто Острог (36%).

Читайте також