На Рівненщині нетверезі мотоциклісти без водійських прав пропонували хабаря поліцейським

На Рівненщині двоє мотоциклістів напідпитку намагались відкупитися від правоохоронців. 

Як повідомляють у ГУНП Рівненської області, жителям Рівненського та Вараського районів тепер загрожує кримінальна відповідальність замість адміністартивної. 

У поле зору патрульної поліції у селищі Соснове близько 21-ї години потрапив мотоцикл без номерних знаків, водій якого до того ж рухався без мотошолома. 

Коли зупинили транспортний засіб та перевірили документи, то з'ясували, що мотоцикл «Loncin» незареєстрований у встановленому законодавством порядку. Окрім того, 27-річний кермувальник, житель села Яцьковичі, за зовнішніми ознаками перебував у стані алкогольного сп’яніння. Утім, від проходження огляду на місці події та в медзакладі  він відмовився. 

Аби уникнути адмінвідповідальності, порушник запропонував поліцейським хабар у сумі 1000 гривень та 100 злотих. Попередження про кримінальну відповідальність його не зупинило і він поклав на сидіння службового авто грошові кошти. 

А у селищі Рафалівка близько 17:10 поліцейські виявили незареєстрований мотоцикл «Viper», 33-річний водій якого, житель села Великий Жолудськ, теж керував транспортним засобом напідпитку. Аналогічно попередньому факту він відмовився від огляду на стан сп’яніння. Під час складання адмінматеріалів 31-річний пасажир двоколісного запропонував «вирішити» питання на місці і поклав 1000 гривень у папку поліцейського.

Читайте також