На Рівненщині обговорили діяльність медико-соціальних експертних комісій

Впродовж двох днів на базі комунального закладу «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» за участі представників МОЗ України, головних лікарів обласних центрів, представників військово-лікарських комісій Міноборони, МВС, СБУ, Прикордонних військ відбувається міжвідомча нарада.

На ній учасники говорять про питання щодо контролю за якісним проведенням особам медико-соціальної експертизи та про аналіз їх діяльності у 2018 році.

На відкриття наради завітав заступник голови обласної ради Олексій Бучинський. Всім учасникам він побажав плідної роботи та наголосив на основній їхній місії.

«Україна втратила героїв АТО, багато з них травмованих, тому наше основне завдання – боротися за те, щоб люди, які поверталися з російсько-української війни отримували всю максимальну допомогу як від влади, так і від лікарів. Зокрема, реабілітацію фізичну, медичну та психологічну. Пам’ятайте, що ваша місія – для воїнів, які віддали своє здоров’я, зробити все для того, аби вони були захищені соціально і психологічно», - сказав Олексій Бучинський.

В своє чергу, начальник відділу експертизи тимчасової та стійкої працездатності управління медико-соціальної допомоги медичного департаменту МОЗ України Рената Перепилична зауважила, що нині в країні з’явилося багато фактів, коли є проблема щодо встановлення статусу учасника АТО, а також проблемні питання виникають під час складання індивідуальної програми реабілітації осіб з інвалідністю.

«На сьогоднішній день дуже актуальним є питання щодо контролю за якісним проведенням особам медико-соціальної експертизи, особливо в частині встановлення причинного зв’язку отриманих захворювань, поранень, контузій та інших ушкоджень здоров’я, отриманих під час безпосередньої участі в антитерористичній операції. Важливо відпрацювати методики покращення надання соціальної експертної допомоги населенню, особливо в умовах сучасного реформування медичної галузі», - зазначила вона.

Також в ході засідання головний лікар військового госпіталя Андрій Бурачик розповів про сучасні підходи до реабілітації учасників АТО в умовах «Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни» та ознайомив всіх учасників з роботою закладу. 

Прес-служба Рівненської обласної ради

Читайте також