На Рівненщині обговорили стратегію розвитку професійної освіти

Фото - Рівненська ОДА

На Рівненщині відбулося перше у цьому році засідання регіональної ради оновленого складу. Так, учасники обговорили стратегію розвитку професійно-технічної освіти Рівненщини та напрацювали плани до 2027 року.

Серед експертів - начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, консультант GIZ Павло Хобзей, консультант FSM Василь Кашевський, координатор групи експертів FSM Геннадій Русанов та інші.

«Рада змінює філософію у ставленні до професійної освіти, як галузі, що формує сучасного кваліфікованого робітника спроможного працювати на інноваційному обладнанні в реальному секторі економіки», - зазначив Петро Коржевський.

Так, на Раді проаналізували результати опитування роботодавців Рівненської області 2020 року, діяльність Ради професійно-технічної освіти Рівненської області та виокремили рекомендації щодо підвищення ефективності подальшої діяльності, презентуючи посібник.

А також обговорили та погодили стратегічний план розвитку системи професійної освіти Рівненської області до 2027 року.

Окрім цього учасники ознайомилися з діяльністю державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу та торгівлі», як результат стратегічної модернізації системи професійної освіти

Рекомендації експертів будуть враховані при подальшому прийнятті рішень регіональною радою з професійної освіти.

Читайте також