На Рівненщині обговорять громадський бюджет

фото ілюстративне

У Костополі продовжується напрацювання Положення «Про громадський бюджет»

16 листопада о 14:30 у приміщенні Костопільської міської ради (м. Костопіль, вул. 1 Травня, 3) відбудеться друга робоча зустріч по розробці проекту Положення «Про громадський бюджет міста Костополя».

До участі запрошуються депутати міської ради,  посадовці органів влади, представники бізнес середовища, а також громадських організацій та активні громадяни. 

Під час зустрічі учасники спільно продовжать напрацювання проекту Положення «Про громадський бюджет міста Костопіль». Впровадження цього Положення у місті дасть змогу мешканцям впливати на рішення щодо витрат частини місцевого бюджету.

Бюджет участі (громадський бюджет) – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Будь-який житель зможе подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету наступного року.

Тому, на етапі напрацювання Положення важливим є його обговорення та врахування думок усіх зацікавлених сторін.

Модератор робочої зустрічі: Андрій Токарський – фахівець у сфері партисипації.

За детальнішою інформацією звертайтеся:

Олена Чудінович,

Громадянська мережа ОПОРА,

тел.: 096 16 91 419

e-mail: [email protected] ;

Довідково:

Проект «Учасницьке бюджетування, як крок до якісних змін» реалізовується за сприяння Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської обласної державної адміністрації. Метою проекту є підвищення рівня залучення мешканців селища Гоща та міста Коспопіль до формування місцевої політики, шляхом напрацювання проекту Положення «Про громадський бюджет», а також покращення рівня володіння інструментами партисипації ініціативними мешканцями, представниками бізнесу та органами місцевого самоврядування.

Читайте також