На Рівненщині обирали найкращого вчителя предмету «Захист Вітчизни»

На Рівненщині вчителі предмету «Захист Вітчизни» змагаються за право представляти область на всеукраїнському конкурсі

Сьогодні в одній із шкіл Рівного завершується обласний етап конкурсу серед вчителів предмету «Захист Вітчизни», який тривав декілька днів поспіль.

У фіналі змагаються кращі представники 4 сільських шкіл Острозького,  Дубенського, Рокитнівського та Зарічненського районів.

Суддівську колегію складають кращі вчителі цього предмету за підсумками минулих років, а очолюють її представники Збройних Сил України.

Як зазначив начальник відділу цивільно-військового співробітництва  оперативного командування «Захід» полковник Олександр Ковальчук, основною вимогою до конкурсантів є грунтовне знання свого предмету, психологічна підготовка, педагогічні прийоми та вміння тримати аудиторію.

– Кожен із вчителів служив у Збройних Силах України та має чималий педагогічний досвід. Ми зробимо все, що від нас залежить, щоб кращий вчитель області гідно представив наш край на рівні держави й цього разу.

Змагання у номінації на кращого вчителя країни з предмету «Захист Вітчизни» проводять раз на три роки. Вперше така номінація була започаткована у 2016 році. Тоді на обласному рівні перше місце посів вчитель 15-ї школи м. Рівне Сергій Гапанчак. Він же став другим на всеукраїнському конкурсі «Вчитель року із предмету Захист Вітчизни».

Відділення спеціальних кореспондентів

Інформагенства Міноборони (м.Рівне)

Читайте також