На Рівненщині обмежують право учасників АТО/ООС на отримання землі

Народний депутат України Дмитро Соломчук на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що до нього звернулись члени ГО «Здолбунівська спілка учасників бойових дій та АТО «УВО» і повідомили про порушення їх прав.

За словами депутата, Здолбунівська міська рада вирішила «змінити» Закон і обмежити права учасників АТО/ООС та їх сімей на отримання земельних ділянок.

"Унікальний випадок. Нормативно-правові акти Здолбунівської міської ради мають вищу силу, ніж Закон. Принаймні, вони так думають", - зазначив пан Соломчук.

Згідно з Законом, учасники АТО/ООС та їх сім’ї мають право на отримання декількох видів ділянок різного призначення. Після «змін до закону», які затверджені рішенням Здолбунівської міської ради, учасники АТО/ООС мають право на отримання земельної ділянки одного виду, і якщо вже отримано декілька «соток» в лісі — на більше атовці сподіватися не зможуть. Як повідомляє нардеп, якісні ділянки розподіляються саме зараз і попри черговість, адже виключити із черги можливо на підставі відсутності довідки, надання якої не передбачено жодним законом.

"Політики звикли говорити про те, що військові й українська армія – в пошані та їх проблеми в пріоритеті. Однак, слова не завжди збігаються з ділом. Відправив відповідне звернення і слідкуватиму за подальшими рішеннями Здолбунівської міської ради. Можливо, женучись поділити земельні ділянки перед виборами за рахунок учасників АТО, вони спробують «змінити» Конституцію?", - додав Дмитро Соломчук.

Читайте також