На Рівненщині офіційно зареєстрували першу релігійну громаду ПЦУ

http://www.rv.gov.ua

На Рівненщині здійснено державну реєстрацію перших юридичних осіб – релігійних громад ПЦУ

Сьогодні зранку голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко підписав розпорядження про реєстрацію статутів 30 релігійних громад у новій редакції. Саме ці громади першими звернулися до облдержадміністрації з повідомленнями щодо зміни підлеглості та переходу до Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

І вже пообіді до Рівненської ОДА з необхідними документами прибули представники декількох релігійних громад. Усі вони зі Здолбунівщини.

По усіх них розпочато процес реєстрації, а релігійна громада Свято-Михайлівської парафії села Буща першою в області отримала виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

На фото - представник релігійної громади села Буща

«Рівненська обласна державна адміністрація підтверджує свою готовність оперативно провести реєстрацію всіх, хто прийняв рішення! Нагадаю, що процес державної реєстрації став можливий щойно Міністерство культури зареєструвало зміну назви Єпархіального Управління Рівненської Єпархії УПЦ КП на нову - «Управління Рівненської Єпархії Української Православної Церкви». Сталось це вчора ввечері і, що особливо позитивно, це фактично перше офіційно перереєстроване Єпархіальне Управління в Україні! Вітаю усіх вірян ПЦУ з цим важливим кроком!», - прокоментував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також