На Рівненщині орендар добровільно повернув державі землю на 1,3 млн грн

фото ілюстративне

На Острожчині суб’єкт господарювання добровільно виконав вимоги прокурора про повернення державі землі вартістю 1,3 млн гривень.

Здолбунівською місцевою прокуратурою подано до суду в інтересах держави позов до суб’єкта господарювання з вимогою повернути земельну ділянку на території  Острозького району площею 2,3 га, яка надавалася йому в оренду.

Підставою для втручання прокуратури став установлений факт безпідставного використання суб’єктом господарювання земельної ділянки, вартість якої становить 1,3 млн грн, оскільки договір її оренди закінчився. У зв’язку з тим, що орендар не здійснив жодних заходів щодо повернення землі,  її законний власник – Рівненська обласна державна адміністрація була  позбавлена  можливості розпоряджатись згідно чинного законодавства спірною земельною ділянкою та отримувати орендну плату.

Під час судового розгляду суб’єкт господарювання добровільно виконав позовні вимоги прокуратури та повернув державі земельну ділянку, відтак господарським судом Рівненської області провадження в цій справі закрито.

Таким чином, за втручання органів прокуратури Рівненщини державі повернуто земельну ділянку площею 2,3 га, вартістю 1,3 млн гривень.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також