На Рівненщині пам'ятнику відбили голову

У Здолбунові невідомий чи невідомі відбили голову у погруддя на честь Миколи Приходька. Нагадаємо, сам Приходько родом зі Здолбунівщини, входив до радянського партизанського загону «Переможці», був зв'язковим Миколи Кузнєцова, загинув у 23-річному віці (у 1943-му році), пише "UA: Рівне". Монумент стоїть на площі перед залізничним вокзалом з 1964-го року. Як пояснював торік Суспільному керівник районного краєзнавчого музею Олег Тищенко, тоді монумент встановлювався як тимчасовий, він зроблений із азбесту і бетону, відтак щороку шматки, які відпадали, доводилось поновлювати.

Як розповіла Суспільному пресофіцерка поліції області Марія Юстицька, пошкоджений пам’ятник сьогодні вночі виявив поліцейський групи швидкого реагування. Наразі за цим фактом у поліції проводять перевірку. Марія Юстицька додала, що є рішення міськради про демонтаж цього монумента в рамках декомунізації.

Нагадаємо, спроба прибрати його була торік у травні. Однак на захист пам’ятника стало кілька десятків людей, які показали чотири сотні зібраних у місті підписів на підтримку збереження монументу. Тоді відбулась навіть нетривала бійка між протиборчими сторонами.

Зазначимо, що у Здолбунові була вулиця Приходька, її декомунізували та назвали на честь загиблого героя АТО Василя Жука.

Читайте також