На Рівненщині пенсіонер, який систематично ображав колишню дружину, отримав умовний термін

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

Пенсіонера із Рівненщини покарали за систематичне вчинення домашнього насильства. Так, з вироку суду відомо, що уродженець села Берестя, що на Дубровиччині, систематично, у період часу з 17 січня 2021 року по 7 липня 2021 року, вчиняв відносно колишньої дружини акти психологічного домашнього насильства, що призвело до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої.

Зокрема, з тексту вироку відомо, що він, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, 17 січня 2021 року о 20:00 год., вдома безпричинно висловлював словесні образи, погрози, нецензурні слова, чим принижував жіночу честь та гідність колишньої дружини.

Продовжуючи свої злочинні діяння, 18 січня 2021 року о 13:00 год., усвідомлюючи характер своїх протиправних дій, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, за місцем свого та потерпілої проживання, безпричинно розпочав словесний конфлікт з жінкою, в ході якого висловлював у адресу потерпілої образливі нецензурні слова, заподіявши шкоди психічному та фізичному здоров`ю.

14 лютого 2021 року о 23:00 год., систематично, умисно та цілеспрямовано знову вчинив акт психологічного насильства щодо своєї колишньої дружини, яке проявлялось у психологічному тиску та погрозах.

Окрім цього, 15 лютого 2021 року о 17:00 год., вчетверте, пенсіонер вчинив відносно екскоханої психологічне насильство, яке проявлялось у погрозах фізичною розправою та ображанні нецензурною лайкою, що призвело до фізичних і психологічних страждань останньої, погіршення якості її життя, що виявилося у формі втоми, фізичного дискомфорту, втрати повноцінного сну та відпочинку, негативних переживань, втрати самооцінки та позитивних емоцій.

У той же час, відповідно до постанови Дубровицького районного суду Рівненської області від 23 лютого 2021 року чоловіка було притягнуто до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство.

Продовжуючи систематично та цілеспрямовано свої злочинні наміри, не ставши на шлях виправлення, 7 липня 2021 року о 23:00 год., повторно вчинив психологічне насильство відносно колишньої дружин.

Правоохоронці кваліфікували його дії як домашнє насильство.

У залі суду пенсіонер підтвердив, що вчиняв відносин ексдружини домашнє насильство, але факт погроз фізичною розправою – заперечував. Чоловік розкаявся і запевняв суд, що такого більше не повториться.

Їх спільний син розповів, що з початку 2021 року батько почав зловживати алкогольними напоями. Від його неправомірних дій страждала вся сім`я, однак найбільше потерпала його матір.

Суд визнав його винним у вчиненні домашнього насильства і призначив покарання у вигляді обмеження волі на 1 рік. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України його звільнили від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку 1 рік. 

Читайте також