На Рівненщині пенсіонеру, який кинув коктейлі Молотова у будинок колишньої співмешканки, обрали запобіжний захід

Острозький районний суд обрав запобіжний захід 70-річному жителю села Межиріч, що на Рівненщині. Пенсіонер пробрався до будинки колишньої коханої жінки та кинув до середини три коктейлі Молотова. Сьогодні суд обрав йому запобіжний захід – 2 місяці під вартою, повідомляє "Все". Санкція статті передбачає довічне ув'язнення, повідомляють у пресслужбі Нацполіції Рівненської області. 

Нагадаємо, того дня о пів на першу ночі чоловік розбив вікно та пробрався до будинку, де проживала його колишня 62-річна співмешканка. Він жбурнув до кімнати три зарання підготовані коктейлі Молотова, які миттєво спалахнули.

У будинку на той момент окрім господині перебував її син, який почув підозрілі звуки битого скла та шуму. Він забіг до кімнати та загасив полум’я. Зловмиснику вдалось втекти, а чоловік тим часом викликав поліцію.

На місце прибула оперативна група з кінологами. Жінка розповіла, що до підпалу, ймовірно, міг бути причетний її колишній 70-річний сусід, з яким вона мала давній конфлікт. На його слід і направили вівчарку Грозу.

Вона вловила запах підозрюваного та повела слідчих до лісу. Зрозумівши, що його знайдуть чоловік вийшов з лісу та сховався в одному із будинків села. Та вівчарка таки допомогла слідчим знайти зловмисника.

Пенсіонер зізнався у скоєному та розповів, що колись мав роман з 62-річною жінкою. Втім, стосунки не склались тож він хотів підпалити будинок, у який, наче б то, вклав гроші.

Чоловіка затримали.  Вчора зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні замаху на вбивство двох людей. Сьогодні суд обрав підозрюваному запобіжний захід – 60 днів під вартою без права внесення застави. Якщо провину чоловіка доведуть у суді – йому загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також