На Рівненщині перерозподілили освітню субвенцію

Освітню субвенцію на Рівненщині - перерозподілили

Асоціація міст України неодноразово зверталася до Прем’єр-міністра України щодо виникнення в багатьох громадах критичної ситуації з виплатою заробітної плати вчителям внаслідок дефіциту освітньої субвенції, та, у зв’язку з цим, необхідності перегляду обсягів освітньої субвенції на 2018 рік та внесення змін до формули її розрахунку на наступний рік.   Вкотре позицію Асоціації міст України представляв Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан. Під час засідання 12 грудня Уряд схвалив два розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році», якими бюджетам 44 міст та ОТГ збільшено обсяг освітньої субвенції на 88 млн гривень.

Перерозподіл обсягів освітньої субвенції відбувся насамперед за рахунок коштів обласних бюджетів – пояснює регіональний консультант з бюджетних питань Проекту ПУЛЬС Людмила Кушнер.

«Тобто в межах Рівненської області також відбувся перерозподіл. З окремих районів, де були залишки, кошти забрали, натомість,  перекинули тим місцевим бюджетам, де виявилася їх нестача.

Зменшили: Березнівський р-н – 2980,2 тис. грн, Володимирецький р-н – 2747,5 тис.грн., Рокитнівський р-н  – 4472,3 тис. грн., Сарненський р-н  – 4600,6 тис.грн.

Додали: Гощанський р-н – 3820 тис.грн., Дубенський р-н – 2600тис. грн.   Корецький р-н – 2755 тис. грн., а також Млинівська ОТГ - 3100 тис, і Демидівська ОТГ -  2525,6 тис. грн.

Звісно, там, де був надлишок коштів, вони б не були зайвими, адже їх можна було залишити на наступний рік. Але, водночас, залишити інших без обов’язкових захищених статей - неможливо. Тому Асоціація міст України відстоює інтереси усіх однаково. Та головне, що вдалося, – збільшити субвенцію на 2019 рік.» - розповіла Людмила Кушнер.

У той же час на засіданні було прийнято Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки України на 2018 рік», яким зменшено обсяг нерозподілених видатків освітньої субвенції для територій Донецької та Луганської областей на 100 млн гривень із метою збільшення видатків для закладів вищої освіти та забезпечення діяльності Національного центру «Мала академія наук України».

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Читайте також