На Рівненщині перевірили 17 АЗС: які порушення виявили

На Рівненщині відновили роботу із легалізації АЗС.

Про це повідомляють у Ріненській ОДА.

Як зазначається, із проханням перевірити 17 об’єктів торгівлі нафтопродуктами на дотримання законодавства до Рівненської облдержадміністрації звернулася Нафтогазова асоціація.

Від початку повномаштабного вторгнення росії на територію України перевірка легальних АЗС призупинилась. Це сталось через низку факторів, а також дефіцит пального та ринкові коливання.

«Відновлюємо роботу в цьому напрямі. Адже окрім наповнення бюджетів, детінізація ринку палива має і соціальну складову – легалізація ринку праці, а також забезпечення об’єктів критичної інфраструктури. Невдовзі стартують весняно-польові роботи, тому будуть потрібні великі обсяги пального для господарств», - зазначив Ігор Тимошенко.

Результати проведеної роботи показали, що 13 АЗС працюють на підставі ліцензій, за двома адресами об’єктів торгівлі пальним не виявлено, ще дві заправки в переліку Нафтогазової асоціації зазначені двічі. Представник Держпраці проінформував про виявлені випадки неоформлених трудових відносин із працівниками. Роботодавці вже усунули порушення.

Додамо, у 2019 році на Рівненщині створили Центр з детінізації ринку пального, у результаті чого закрили більше 200 об’єктів нелегальної торгівлі нафтопродуктами. Це призвело до збільшення акцизного податку та зростання обсягів реалізації на офіційних АЗС

Читайте також