На Рівненщині перевірили майже сотню місць продажу ліків (ФОТО)

фото - Фейсбук

Дев’яносто дві аптеки, аптечні пункти та склади перевірено на Рівненщині інспекторами Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області, пише Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.

Це стало можливим лише цього року після зняття мораторію на перевірки. У результаті аптекарі отримали понад півсотні приписів щодо усунення порушень. У 32-ох випадках заборонено реалізацію неякісних лікарських засобів. До адмінвідповідальності притягнено п’ятнадцять осіб за порушення законодавства та сплачено 5 тисяч гривень штрафів. Також інспектори перевірили ще й дотримання ліцензійних умов в аптечних закладах. А це 77 місць провадження діяльності.

На основі перевірок складено 6 актів і в результаті стільки ж анульовано ліцензій за грубі порушення закону у цьому році. «Законодавець передбачив можливість кожному суб’єкту господарювання дати шанс виправитися,- зазначає начальник ДС з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Рівненській області Сергій Лебедь. - Однак хто не скористався цим шансом, того позбавили ліцензії».

Про фальсифікацію лікарських засобів в Україні Сергiй Лебедь написав книгу, це результат його кількарічних досліджень. Як виявилося, #Рівненщина одна з 15 областей, де за останніх вісімнадцять років не було виявлено жодного підпільного виробництва ліків. Загалом в Україні існувало 30 підпільних виробництв фальсифікату. Цей факт у пана Сергія викликає особливу гордість, зокрема, напередодні Дня фармацевтичного працівника 15 вересня.

Найбільше виробництво фальсифікату було розповсюджене у столиці та області, а ще у Дніпрі та Дніпропетровській області. Ці місця на мапі у книзі позначено червоним кольором.

Читайте також