На Рівненщині перевірили умови перебування засуджених в колонії

Державну установу «Городоцький виправний центр (№ 131)» відвідав  сьогодні, 22.11.2018, з робочим візитом прокурор Рівненської області Богдан Подубинський.

Перебуваючи на території даної установи, прокурор області проінспектував, як дотримуються конституційні права засуджених під час відбування покарання. Зокрема, ним у супроводі начальника виправного центру Юрія Гордієнка було здійснено обхід території установи: житлової та виробничої зони, дисциплінарного ізолятора, інших приміщень. Особливо звернуто увагу на умови праці засуджених, їх матеріально-побутове  забезпечення, а також хід виправлення недоліків та прорахунків, які виявлялися в ході проведення прокурорських перевірок в поточному році.

Після обходу керівник регіональної прокуратури провів особистий прийом засуджених. Серед піднятих ув’язненими питань окремі стосувалися досудового розслідування у кримінальному провадженні, порядку відбування покарання і надання побачень з родичами, а також медико-санітарного забезпечення.

На низку запитань прокурор області надав громадянам змістовні роз´яснення кримінально-виконавчого та іншого законодавства. Окремі звернення засуджених будуть розглянуті наглядовим відділом регіональної прокуратури.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також