На Рівненщині перевірять ціну на газ

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На переконання голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, на місцях потрібно створити робочі групи, які ефективно працюватимуть над пошуком варіантів зниження тарифів. Адже, розібравшись в структурі тарифу, місцеві органи самоврядування зможуть вплинути на їх ціноутворення.

Тому Віталій Коваль доручив департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА створити робочу групу з метою проведення перевірки діючих тарифів на Рівненщині на опалення із використанням природного газу. До перевірки залучатимуть контролюючі органи.

Разом з тим, голова Рівненської ОДА наголошує, що у лютому кубометр газу міг би здорожчати до 12 гривень, але цього не відбулося завдяки центральній владі.

«Ринок газу відкрив закон, що був прийнятий у 2015 році. Але сьогодні без втручання в ситуацію вже б у лютому його кубометр міг подорожчати до 12 гривень. Але цього завдяки владі не відбулося. Прийняті рішення і ціна за газ становить 6,99, за транспортування – 1,79», - відзначив Віталій Коваль.

До слова, завдяки встановленій Урядом ціні на газ середня платіжка становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати. Тоді як у зимові місяці минулих років люди віддавали до 75% своїх доходів.

Читайте також