На Рівненщині перевіряють кафе та ресторани на дотримання карантинних вимог: чи є порушники

У Рівненській області закладам харчування дозволили обслуговувати відвідувачів у приміщеннях. Однак, це можливо лише за умови дотримання карантинних обмежень. Чи перевіряють дотримання цих обмежень власниками кафе і ресторанів, розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

"Ми постійно наголошуємо на засіданні ТЕБ і НС про те, що послаблення карантинних обмежень не звільняє власників від відповідальності. Протягом останного тижня у нас проведено 722 виїзні перевірки. Перевірено 187 закладів громадського харчування, 379 об'єктів торгівлі продовольчими товарами, 124 об'єкти торгівлі непродовольчими товарами. На виявлені порушення складено 66 протоколів, надано 95 приписів керівникам закладів, 22 матеріали направлено у поліцію. Наголошую, що перевірки триватимуть", - прокоментував пан Коваль.

Надалі перевірятимуться заклади із масовим перебуванням людей, місця торгівлі, заклади побутового обслуговування населення (перукарні, салони краси), заклади готельно-ресторанного обслуговування.

Нагадаємо, що відповідальність за порушення карантинних обмежень несе керівник закладу. У разі повторного виявлення порушень протиепідемічних вимог, буде виноситись питання на засідання комісії з ТЕБ та НС про припинення роботи окремих закладів.

Читайте також