На Рівненщині перукарі-початківці похизувалися майстерністю

У Млинівському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулося феєричне свято краси, талантів і професійності. Державна кваліфікаційна атестація слухачів за професією «Перукар (перукар-модельєр)» вкотре продемонструвала відмінні результати випускників, а їхні кваліфікаційні роботи по праву можуть стати окрасою вишуканого професійного видання.

Оцінити результати навчання слухачів та отримати справжню емоційну і естетичну насолоду на ДКА завітали заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко, гість навчального закладу, провідний фахівець з питань зайнятості відділу навчальних закладів Управління профорієнтації, профнавчання та навчальних закладів Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Лариса Яременко, підприємець, випускниця РЦПТО, голова ДКА Анна Голенко, менеджер компанії «Естель» Андрій Чуй, завідувач відділення Анатолій Смалько.

За словами майстра виробничого навчання РЦПТО Вікторії Рибальченко, традиційно іспит поділяється на два етапи. Перший етап був зосереджений на перевірці теоретичних знань з предмету,  другий – представлення практичних вмінь кожного слухача.

Вчорашні безробітні, направлені на навчання Дубенською міськрайонною та Млинівською районною філіями Рівненського обласного центру зайнятості, вже нині впевнено заявили про свою професійну майстерність та готовність працювати.

«Різна вікова категорія (від 19 до 50-ти років) та непростий життєвий досвід не завадили слухачам згуртуватися у дружню професійну команду», - ділиться Вікторія Рибальченко.

Блискучий результат спільної творчої роботи вони продемонстрували на іспиті. Справжню феєрію талантів оцінила і Лариса Яременко. Вона наголосила, що лише справжня школа майстерності, у якій працюють віддані професії педагоги, здатна готувати перспективних, кокурентноздатних перукарів.

Несподівано, під час ДКА, Вікторія Рибальченко подарувала дівчатам та членам комісії приємний сюрприз-спогади.

«Це фотопрезентація усього періоду навчання – від першого знайомства до поетапних досягнень кожної із слухачок, цікавих веселих моментів, що мали місце за незабутні п’ять місяців навчання», - ділиться майстер/

Присутні мали нагоду також у фотографіях спостерігати, як тривала підготовка до ДКА - напружена кропітка робота над втіленням унікальних авторських ідей.

Отож, тема весілля - одного з найвагоміших подій у житті молодих людей не залишила байдужими і наших слухачок. …Кожна наречена прагне бути неперевершеною, тому готується до події дуже серйозно. Сукня, аксесуари, макіяж, ну і, звісно, зачіска – все має доповнювати один одного, і, головне, підкреслювати найкращі риси нареченої.

Нині спостерігаємо у тенденціях моди простоту та вишуканість. Легкі повітряні текстури у весільних образах  підкреслюють молодість та красу. Випускниці вдало представили колекцію весільних образів. Вони створювали текстури різними способами накручування волосся. На думку перукарів-початківців, локони нареченої  - це найкращий спосіб підкреслити її романтичність та ніжність.

Представлення кваліфікаційних робіт відбувалося у супроводі приємної мелодії. Кожна модель була унікальною, а образи професійно гармонували із сукнею, макіяжем і навіть рисами обличчя.

Руслана Бодренко щиро та емоційно коментувала побачене та була вражена успіхами слухачів. Вона подякувала Вікторії Рибальченко за творчий підхід і справжній професіоналізм, здатність творити і дивувати. Поділилась яскравими враженнями і Лариса Яременко. Анна Голенко не стримувала ностальгічних емоцій: вчорашня слухачка поділилася спогадами про навчання, розповіла про власний професійний досвід у перший рік роботи та дала декілька порад тепер уже колегам по цеху.

Насамкінець,  Вікторія Рибальченко  подякувала слухачам за цілеспрямованість, працездатність, творчість та наголосила на очевидному професійному успіху. За наполегливість та чудові професійні знання і вміння усім випускникам вручили свідоцтва державного зразка. Андрій Чуй відзначив кожну випускницю спеціальним паспортом майстра, де буде зазначатися участь в усіх професійних семінарах від «Естель» - сворідне портфоліо майстра. Перукарі у свою чергу подякували за оцінку їхньої роботи, відмінні умови навчання та чудову творчу атмосферу.

Творчих злетів та нових успіхів на вибраній стежині!

Читайте також