На Рівненщині підліткам показали, як працюють пожежники (ФОТО)

фото - Фейсбук

Володимирець: в рамках проведення тижня безпеки життєдіяльності рятувальники провели для учнів екскурсію пожежно-рятувальною частиною. Повідомляє Головне управління ДСНС у Рівненській області.

Профілактична робота з дітьми один з пріоритетних напрямків роботи рятувальників. В рамках проведення тижня БЖД працівники ДСНС проводять для вихованців дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів пізнавальні та повчальні екскурсії пожежно-рятувальними частинами. 24 квітня в гості до рятувальників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини смт. Володимирець завітали учні 8-го класу Володимирецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1. Працівники Служби порятунку провели для школярів екскурсію, під час якої дітей ознайомили з пожежно-рятувальним підрозділом.

Хлопці та дівчата з захопленням слухали про пожежну техніку і обладнання, про важливість професії рятувальника, куди потрапляють дзвінки за номером телефону «101», та що необхідно роботи, аби не трапилося пожежі. Рятувальники в простій та доступній формі розповіли про особливості їхньої роботи, надали можливість приміряти бойовий одяг і спорядження та відчути себе справжніми вогнеборцями. Допитливі школярі «закидали» рятувальників різними питаннями, на які вони ледь встигали відповідати.

Екскурсія в пожежно-рятувальний підрозділ дає можливість дітям побачити важливість професії рятувальника та навчитися не губитися в небезпечних ситуаціях, адже необхідні життєві знання з безпеки життєдіяльності в людей закладаються з дитинства, зазначають фахівці ДСНС.

Читайте також