На Рівненщині підприємці порушують трудове законодавство

Інспектором праці Дубенської міської ради у І кварталі 2019 року проведено інспекційні та інформаційні відвідування роботодавців щодо дотримання трудового законодавства. 

Як результат, виявлено порушення, а саме: заробітна плата виплачується працівникам не регулярно в робочі дні рідше 2 разів на місяць. 

Грaничні строки виплати зарплати - нe пізніше 22 числа за першу половину поточного місяця, не пізніше 7 чиcла наступного місяця - за другу половину.

Строки виплати зарплати врегульовані статтею 115 KзпП:

Відповідальність роботодавця:

Якщо роботодавець виплачує заробітну плату не регулярно в робочі дні рідше 2 разів на місяць, його можуть притягти до відповідальності:
фінансової - за виплату заробітної плати 1 раз в місяць - на підставі абз. 8 ч. 2 ст. 265 КЗпП України - розмір якої одна мінімальна зарплата, тобто 4 173 грн, передбачено за порушення інших вимог трудового законодавства.
адміністративної (ст.41КУпАП);
кримінальної (ст. 175 Кримінального кодексу).

Шановні роботодавці!

Головна мета інспектора праці не штрафувати роботодавців, а проводити роз’яснювальну та профілактичну роботу з метою недопущення суб’єктами господарювання порушень норм чинного трудового законодавства.

Головний спеціаліст,
інспектор праці міської ради Л.Лахманюк

Читайте також