На Рівненщині підприємців штрафуватимуть за порушення карантину

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Сьогодні під час щоденного брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів про перевірки суб'єктів підприємництва на дотримання карантинних вимог. За його словами, далеко не всі представники бізнесу розуміють вадливість виконнання обмежувальних заходів.

"Дійсно, та кількість тестувань, яка проводиться в області – це є великі бюджетні кошти. Люди, які не розуміють всіх тих можливостей і послідовностей захворювання, мають розуміти, що ці кошти могли бути направлені на інші заходи, пов’язані з лікуванням і забезпеченням медичних закладів Рівненщини. Ті тестування, які ми проводимо щодня, - це мільйони гривень, а це кошти з обласного та державного бюджетів. Ми ці кошти просто втрачаємо, тому що наші громадяни не дотримуються режиму карантину", - звернувся до мешканців Рівного та області чиновник.

Пан Подолін повідомив, що місцеві органи мають право штрафувати порушників карантинних вимог, зокрема, і підприємців.

«Місцеві органи мають право реагувати на ці речі. Неодноразово наголошували, що сьогодні в області створено більше 30 бригад реагування, у яких залучені: поліція області, продслужба, представники органів місцевого самоврядування. За весь період карантину зареєстрували більше 170 протоколів, які направлені до суду. Що стосується закладів, яким ми дозволили роботу – керівники були попереджені про правила збереження безпеки людей. На сьогодні не кожен дотримується цих речей. Ми ведемо профілактичні заходи. Але є суб’єкти підприємницької діяльності, які не реагують на ці речі", - прокоментував заступник.

Сергій Подолін зазначив, що обласна влада звернулась до органів поліції, до виїзних бригад, які відповідають за порушення карантинних вимог, щоб вони детальніше і конкретніше проводили заходи профілактики, в тому числі і штрафування громадян, які порушують вимог карантину.

Читайте також