На Рівненщині планують відремонтувати скандальний відрізок дороги (ФОТО)

12 квітня декілька десятків жителів Володомирецького району заблокували рух автомобілів на міжнародній трасі, таким чином вимагаючи збудувати дорогу у напрямку села Степангород.

Такі методи є неприпустимими, незаконними, а також несправедливими по відношенню до інших громад.

«Громадяни мають право виражати свою думку, вимагати від держави певних благ, об’єднуватись заради спільної мети. Але, у цьому випадку, це не позитивний приклад. Вирішувати такі питання треба цивілізовано. Щонайменше – потрібно було почати з підготовки проекту, визначити вартість робіт і звернутись безпосередньо до місцевої влади. Але цього не було», - прокоментував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Учора зранку, для спілкування з громадою, до них виїхав заступник голови ОДА Віталій Ундір.

Мета зустрічі, про що і завчасно домовились з громадою села Степангород, - перебіг будівництва школи. Важливо зазначити, що під час розмови з селянами проблематика доріг не була озвучена. А вже через кілька годин, без попередження, місцеве населення заблокувало міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин.

За фактом блокування транспортних комунікацій поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 279 Кримінального кодексу України, повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Утім, які напрямки та дороги будуть ремонтуватися першочергово – мають визначати на місцях. Тому кілька днів тому Олексій Муляренко доручив усім районам області, у тому числі керівництву Володомиреччини, подати на затвердження перелік пріоритетних робіт, що дасть можливість розпочати роботи.

13 квітня Володимирецька РДА подала в область такий список, до переліку якого включена ділянка, на яку нарікають степангородці. 

Загалом у 2018 році на будівництво і ремонт доріг місцевого значення Рівненщини спрямують 281 млн грн. Ця сума буде розподілена між районами області відповідно до протяжності дорожнього полотна.

Читайте також