На Рівненщині платники податків перерахували майже 34 мільйона гривень за користування водою

фото ілюстративне

ГУ ДПС у Рівненській області повідомляє, що у січні-вересні 2019 року до зведеного бюджету області надійшло 33,8 млн. грн. рентної плати за спеціальне використання води, що на 16 відсотків, або 4,7 млн.грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Сума надходжень ренти майже рівними частинами розподіляється між державним та місцевими бюджетами, зокрема  45%, або по 15,2 млн. грн. – до загального фонду державного бюджету та до загального фонду місцевих бюджетів та 10%, або 3,4 млн. грн. – до спеціального фонду державного бюджету. 

«Саме за рахунок частини збору, що надходить до скарбниць місцевих громад, фінансуються потреби бюджетної сфери місцевих громад та соціальні програми по екологічному оздоровленню річок та водоймищ Рівненської області, а також плануються додаткові заходи, спрямовані на розвиток області та захист довкілля краю», - зазначила в.о. начальника Головного управління ДПС у області Надія Друзюк.

Згідно з Податковим кодексом України, платниками рентної плати за спеціальне використання води є юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують воду у своїй господарській діяльності. У Рівненській області зареєстровано  470 суб’єктів господарювання юридичних осіб та 289 фізичних осіб, які сплачують цю ренту.

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що граничний термін подання податкової звітності та сплати податкових зобов’язань з рентної плати за спеціальне використання води за 3 квартал 2019 року – 11 листопада  та 21 листопада 2019 року відповідно. 

ГУ ДПС у Рівненській області

 

Читайте також