На Рівненщині побільшає адвокатів, які надаватимуть безоплатну правову допомогу

https://rva.court.gov.ua

Олег Полюхович долучився до відбору адвокатів. Уже найближчим часом вони залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі — БВПД), пише сайт Судова влада України.

Комісія з відбору, до складу якої залучений і голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович, у форматі співбесід оцінювала адвокатів за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування дисциплінарних стягнень, результатів проходження дистанційного курсу навчання.

Як повідомляє Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Рівненській області, 22 січня завершився другий етап ХІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучатимуться до надання БВПД.

Для 24 адвокатів, які виявили бажання співпрацювати з системою БВПД Рівненщини  цей етап конкурсу завершився успішно. Серед переможців як адвокати, які зовсім нещодавно отримали свідоцтво на заняття адвокатською діяльністю і мають невеликий досвід у цій сфері, так і юристи, що мають 20 і більше років роботи у юриспруденції.

Відтак, адвокати, які пройшли конкурс, невдовзі залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Читайте також