На Рівненщині побільшало розлучень

Дзеркало тижня

6 203 пари одружились минулого року на Рівненщині. Серед них 4 329 шлюбів зареєстровані відділами державної реєстрації актів цивільного стану Рівненської області. Також за минулий рік 1085 пар розірвали шлюб. Для порівняння у 2017 році зареєстровано 6 779 одружень та 566 розлучень.

Як розповіла заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Неля Ковальова, в рамках пілотного проекту Мін’юсту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки послугою «Шлюб за добу» у 2018 році скористались 527 пар наречених:

– Порівняно з попереднім роком – це майже удвічі більше. Адже у 2017 році «одружились за добу» 293 пари. Тобто послуга користується популярністю. До того ж, статистична інформація відділів ДРАЦС свідчить, що рішення пар про одруження не було спонтанним. Адже серед 527 пар, лише 6 протягом року розлучилися. Нагадуємо, що скористатися послугою можна у трьох містах на Рівненщині – Дубно, Сарнах та Рівному.

Окрім державних реєстрацій, працівники відділів ДРАЦС впродовж минулого року провели 12 ювілейних обрядів весілля. Таку послугу надають у всіх відділах ДРАЦС. Замовити її може будь-хто: як самі ювіляри, так і їхні діти, друзі, родичі. Святкування ювілейного обряду весілля не залежить від кількості років спільного подружнього життя. День народження своєї сім’ї можуть відзначити, як пари, що прожили 25, 30, 50 років, так і ті, хто прожив 1, 2 чи 4 роки.

 

За інформацією Головного територіального управління юстиції у Рівненській області

Читайте також