На Рівненщині податки на доходи складають 70 відсотків надходжень місцевих бюджетів

За дев’ять місяців 2020 року платники податків Рівненщини сплатили до зведеного бюджету 3685,9 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. З них 921,5 млн. грн. перераховано до державного бюджету України, відповідно місцеві громади отримали 2764,4 млн. грн. цього податку.

Про це повідомляють у податковій службі.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається 9,2 відсоткове зростання надходжень ПДФО до бюджетів усіх рівнів. У цифрах – це додатково 311,3 млн. грн., зокрема до державного бюджету + 77,8 млн. грн., до місцевих бюджетів +233,5 млн. гривень.

«Податок на доходи фізичних осіб продовжує зберігати позицію найвагомішого за обсягом джерела наповнення дохідної частини місцевих бюджетів – його надходження складають 70,2 відсотки усіх надходжень місцевих бюджетів. Саме тому в легалізації заробітної плати мають бути зацікавлені не лише фахівці податкової служби краю чи представники влади, а й всі мешканці територіальних громад. Оскільки розмір фінансового забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні знаходиться в прямій залежності від розміру надходжень цього податку», – наголошує начальник ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Читайте також