На Рівненщині поліцейскі тренували забезпечення безпеки під час масових заходів (ФОТО)

https://rv.npu.gov.ua

На військовому меморіалі кладовища «Дубенське» четвертого травня поліцейські області та військовослужбовці Національної гвардії вдосконалювали навики в організації і тактиці забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів.

Як повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький, командно-штабні навчання проводяться напередодні відзначення восьмого та дев’ятого травня Дня пам’яті та примирення, 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні для вдосконалення координації дій усіх структурних підрозділів поліції, Нацгвардії та екстрених служб, у разі можливого виникнення конфліктних, позаштатних чи надзвичайних ситуацій.

«Навчання включають моделювання ситуації щодо розстановки сил і засобів, порядок дій під час виявлення вибухонебезпечного предмета, проведення роз’яснювальної роботи з населенням щодо заборони використання тоталітарної символіки, — зазначив Руслан Стрельбіцький. — Крім того, вміння патрульних поліцейських області ефективно здійснювати контроль у сфері безпеки дорожнього руху на автошляхах і при в’їзді-виїзді до місць проведення масових заходів,  рівень взаємодії груп комунікацій із учасниками масових заходів,  злагодженість дій конвойного підрозділу, медичних працівників та інших служб».

Практичні заняття включали також проведення поверхневих оглядів, оглядів речей щодо виявлення та вилученню зброї, інших предметів, якими можуть бути спричинені тілесні ушкодження тощо. Долучилися до них і керівники поліції превенції територіальних підрозділів області.

Поліцейські звертаються до громадян із розумінням поставитися до посилених заходів безпеки під час проведення масових заходів 8-9 травня, бути взаємоввічливими, не піддаватись на провокації та повідомляти працівникам поліції про будь-які можливі протиправні дії, аби гості, жителі Рівного та області почувалися у безпеці.

 

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також