На Рівненщині поліцейські вилучили майже 140 кілограмів бурштину-сирцю

Слідчі Вараського РВП спільно із поліцейськими оперштабу за процесуального керівництва Вараської окружної прокуратури на підставі ухвали суду, 6 липня, провели санкціонований обшук, інформує Поліція Рівненської області

За результатами проведених слідчих дій на території домоволодіння 28-річного жителя району, у підсобному приміщенні правоохоронці виявили та вилучили п’ять мішків бурштину-сирцю різної фракції. Загальна вага «сонячного» каміння становить 138 кілограмів.

Відомості за фактом незаконного видобування бурштину, збуту, придбання, зберігання бурштину внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України.

Вилучене скеровуватиметься для проведення гемологічної експертизи, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення. Також вирішуватиметься питання про повідомлення 28-річному жителю Вараського району про підозру, який є фігурантом ще одного кримінального провадження.

Протиправну його діяльність щодо незаконної порубки деревини та реалізації її без будь-яких документів поліцейські задокументували у квітні цьогоріч.

Досудове розслідування за частиною 1 статті 246 КК України триває.

Читайте також