На Рівненщині понад 3 тисячі педагогів можуть відсторонити від роботи

На Рівненщині 8 листопада відсторонять працівників сфери освіти та держслужбовців, які не вакцинувалися від коронавірусу.

Дане питання прокоментував перший заступник голови РОДА Сергій Подолін. За його словами, із 28 502 працівників закладів освіти - 12,4 відсотки (3647 педагогів) не вакциновані.

"За роз'ясненням МОН, вакциновані однією дозою відстороненню не підлягають. Щоб забезпечити навчальний процес, директори шкіл зможуть залучати до роботи працівників і випускників педагогічних вишів, вчителів-сумісників, вчителів-пенсіонерів", - повідомляє пан Подолін.

За словами чиновника, наразі канікули тривають у 213 школах області. Дистанційне навчання організовано у 266 закладах. У 75% закладів діти можуть навчатися очно, адже провакциновано весь персонал. 

Щодо держслужбовців, то їх також будуть відстороняти без збереження заробітної плати, якщо вони не вакцинуватимуться від коронавірусу. 

"Якщо працівник щойно перехворів на коронавірус і вийшов на роботу, то його відстороняти не будуть. Сімейний лікар видає довідку на три місяці, яка зараховується як тимчасові покази проти вакцинації. Наразі в стінах ОДА і РДА вакциновано вже 92 відсотка працівників", - зазначив Сергій Подолін.

Читайте також