На Рівненщині понад 30 разів зафіксовано нецільове використання бюджетних коштів

фото ілюстративне

Органами прокуратури області вживаються заходи до здійснення належного та якісного процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за фактами привласнення, розтрати та зловживань, пов’язаних з бюджетними коштами, які розслідуються слідчими територіальних підрозділів Головного управління поліції Національної поліції в Рівненській області.

Всього з початку року прокурорами з обвинувальними актами скеровано до суду 31 кримінальне провадження щодо вчинення злочинів у бюджетній сфері, у яких установлено збитків, заподіяних кримінальними правопорушеннями у розмірі понад 900 тис. гривень.

Значної шкоди завдано державним інтересам, внаслідок службової недбалості осіб, при використанні коштів, які виділялися в якості дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва  сільськогосподарської продукції, а також при здійсненні закупівель товарів та послуг за бюджетні кошти.     

На даний час уже третя частина збитків, заподіяних кримінальними правопорушеннями, відшкодована до державного бюджету, а решта буде повернута державі після винесення судових рішень у справах. 

Зокрема, завдяки організації належного процесуального керівництва прокуратури області у кримінальному провадженні по факту закупівлі за завищеною ціною товару службовими особами відділу освіти однієї з районних державних адміністрацій, в ході досудового розслідування завдані державі злочином збитки в сумі 112 тис.грн. відшкодовані в повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також